Din dragoste nu se mai moare

Din dragoste nu se mai moare demult. Cand iti iubesti mai mult amintirile decat omul de langa tine, atunci sa stii ca e tarziu. Ca a-ti aminti e prea usor. Mai greu e sa uiti. Uitatul e cel mai greu. A uita fapte, a uita momente, a te uita in oglinda, a uita de tine. Orice uitat e greu. Din dragoste crestem. Si nu ne mai ofilim. Chiar fara apa. De dor frumos. Cand ingrijim viitorul si mai ales trecutul, ca doar prezent nu avem. Nu mai avem. Nu mai e timp si de prezent.

Suntem acolo unde toate povestile cu „daca se strica, se repara, nu se arunca” sunt niste basme.

Azi fiecare e mai puternic si mai independent decat ne imaginam. „Avem impreuna” nu mai inseamna defapt nimic. E ok sa vrei ce nu mai vrei. Sa lasi ce ai. Sa iei ce-ai lasat. Sa mai pui la loc cate o frantura din ce a fost odata. Sa fugi. De tine. Sa mai pleci singur ca sa te regasesti. Pe ea s-o regasesti. Si pe tine. Si pe el. El fara tine. Si ea fara el. Si cu el. E ok orice. Daca tie ti-e bine. Numai sa iubesti. Orice. Oricat. Si pe tine cel mai mult. Sa iubesti. Sa te iubesti.

Casa ta esti tu si o porti cu tine o viata intreaga. Nu vreun petec de pamant sau vreo tara, ci in tine acolo adanc. Acolo e casa ta. Si poti sa o duci cu tine mereu.

Azi totul e cifre. Statistici si numere. Iti place 80%. Asta vezi in ea. 80% de bine. De frumos. Degeaba. Ca munca ta e sa stii convietui cu ceilalti 20% ce i-au ramas si care nu. Nu-ti plac. Dar asta e. Ca nu se schimba. El e doar 60% de bine. Dar tu traiesti perfect cu cei 40% de nu. Si e ok. E ok orice. Ai voie sa nu vrei. Si sa vrei. Sa o vrei. La fara 20. Ia-i sufletul in reduceri si pleaca departe. Du-te unde poti.

Cand am plecat de acasa se scuturau castanii. Si printre castane am petrecut si prima zi acolo. Interesant cum timpul infrumuseteaza amintirile. Si le netezeste pana nu mai au cusur.

Cata nevoie de lucruri simple cu vorbe putine e in tine. Multumesc! Hai! Du-te! Iarta-te! Iarta-ma! E despre mine prin tine. E pentru tine fara ea. Nu. E pentru ea prin tine. Asa. Ajung imediat!

Din dragoste nu se mai moare demult.

Anca Biris

5 comentarii

  1. ce frumos scrii anca si ce adevarat si …de ce nu mai esti pe aici de mult?? formula „sa reparam ce s-a stricat „a fost inlocuita cu „sa aruncam”!! uitand ca n-ai cum sa stii daca cel „nou” nu se va strica la fel !! dar ..cum zici ,nu se mai moare din dragoste …dar din dragoste de tara???
    la multi ani, Romania si tie si…mai vin-o pe aici cu ganduri ca mi-a placut !!

    Apreciat de 1 persoană

Lasa un comment

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s