Proprietarii de stele

bani

Proprietarii de stele. Praf de stele. Barci si canguri. Bani. Banii. Eternii bani. Unul dintre subiectele cliseu dupa faza de politete, mai ales cu cei care sufera patologic de lipsa lor.

Consider insa ca raportarea fiecarui om este diferita. Sunt rapid irascibila in fata comentariilor legate de tinerii care au reusit sa depaseasca nivelul venitului minim pe economie.

Oare cum reusesc toti ceilalti, inca aspiranti, dar fara vreun plan anume, sa-si construiasca rapid falsa imagine despre astia „bogati” ca potentiali posesori de barci, cladiri, girafe si alte maretii..

Dragi fiinte umane, in acceptiunea oricarui om echilibrat, banii nu inseamna achizitii, avione si certificate de proprietar de stele.

Banii reprezinta dreptul la alegere. La oportunitati. La timp. La dor. La situatiile de urgenta. Nevoile umane raman mereu aceleasi. Raportarea oamenilor insa devine diferita in functie de dezvoltarea personala a fiecaruia. De parcurs. De cum a crescut. De ale sale vise.

Niste bani pusi deoparte iti ofera o oarecare independenta, te lasa sa demisionezi dintr-un job ce-ti displace, dintr-o situatie personala dificila, dintr-o situatie de dependenta sau pur si simplu sa-ti indeplinesti vreun hobby ascuns. Nu, banii nu cumpara somnul, bucuria, intelepciunea, eleganta, fidelitatea. Paler spunea ca uram prea des, vorbim prea mult si iubim mult prea putin.

Iubiti-va mult si impartasiti fericirea!

Anca Biris

Lasa un comment

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s