Un exercitiu

A11

 

Un exercitiu. Si-mi placea tricoul lui. Pentru ca. Nu avea vreun numar sau desen ci doar albastru. Avea un tricou albastru.

Stai asa cu ochii in spatele parului si te uiti vorbind. Din chef de alt albastru. Ma uit la ei de la semafor. Stau intr-o masina. Poate de vreo 2 ani? Si te gandesti ca poate si ea stie. Sau cum intelegi tu cum ea spune. Totul e simplu. O regula simpla. Comportamentul ei e comportamentul lui. In oglinda. Iar cand nu e, atunci e de vina chimia. Aia nu o schimbi. Fara chimie e pisica si caine. Rama si gaina. 2 tampiti. Ia-o la fuga. Sa nu se sparga oglinda.

As putea sta in umila mea teorie si sa ma uit la cate 2. Si sa spun. Se vede in privire. Nu se vede. Fugi. Se vede in privire. Nu se vede . Fugi.

Si vad ca se apropie un tricou albastru. Imi place. Nu are nimic inscris. Doar albastru. Ochii mari si albastrii. Alt albastru. Si nu exista nimic definit. Doar admiratie.

Incepe povestea mea. O recitesc in fiecare dimineata. Si sa le mai dam naibii de instante morale si de sfatuitori. Si de cel ce crede ca stie. Si de cel ce iti spune cum stau lucrurile de fapt dar tu esti neputincios sa le vezi. Ei  nici macar nu respira acelasi aer. Sau vad aceleasi culori. Eu vad, ea/el vede, noi vedem, voi vedeti, ei/ele vad. Tu nu vezi.

Ma apropii de mine. Ce aiurea sunt cei ce triseaza la jocul de carti. Cei ce vor mereu sa castige. Cum te bucuri de momentul castigator cand tu n-ai habar sa pierzi? In numele trofeului te provoc sa pierzi! Dar ei nu stiu ce e aia provocare.  Cand fructele sunt jos oricine e in stare sa le culeaga. Desigur, doar cel ce nu o face va fi altfel. Atunci castigatorul e el. Blidul cu pomeni e doar pentru fachir, asa e vorba, nu?

Se vede. Nu se vede. Fugi! Se vede. Nu se vede. Fugi!

Anca Biris

Lasa un comment

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s