Si ce daca

Imagine

Si ce daca apar urme de timp pe fata? Pentru ca timpul lasa semne.  Pentru ca timpul nu iarta. Timpul nu da inapoi. Timpul lasa urme si amintiri. Timpul iti lasa privirea altfel. Timpul schiteaza un drum ce nu se termina.  Lasa-te desenat de idei, de ganduri si greseli. Am sa-i admir mereu pe cei ce nu se ascund de timp, cei ce nu-si ascund povestile de pe chip.Timpul are sa se aseze apoi intr-un colt sa ne priveasca gresind. Are sa ne rada in fata pentru tot ce nu am indraznit. Pentru fiecare sansa pierduta. Pentru fiecare gand . Pentru fiecare teama. Ravnind. Iubind. Plangand. Visand. Gresind din nou.

Si ce daca gresim? Cu acelasi entuziasm am sa aleg sa gresesc din nou oricand. Astazi greseala e stigmatizata. Vrem oameni creativi fara a-i lasa sa greseasca. Vrem companii conduse fara cusur. Vrem copii straluciti si adaptabili in noua noastra lume desteapta. Cea fara drept la greseala. Daruiti dreptul la greseala. Daruiti timp. Un om valoareaza atat cat daruieste. Si fara sa ceara explicatii.
Si apoi vin toti. Rand pe rand. Fiecare om in parte. Si nebuneste incep sa caute cel mai banal cuvant. Si cel mai ravnit scop. Intr-un exercitiu de continua „fericire”. Cand ea de fapt e doar o biata clipa. Un biet moment. O regasim intr-o multime de trairi. Uneori intr-o privire. Intr-un cuvant nerostit. Intr-o vara de demult. La o coada la bilete. In fata unui teatru. In avion la pagina 72 a unei carti. Cand iti strangi prima data o noua viata in brate. Cand intaia oara iese iar soarele dupa o luna de gri. Acolo e fericirea. Intr-un moment mic ce vine si trece intr-o clipa. Nu. Nu e o stare in sine. Doar o  suma de momente. Asta e fericirea. Restul… E doar drumul spre ea. Drum bun!
Anca Biris

Lasa un comment

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s