Ne trezim impreuna

Ne trezim impreuna pe la ora 10. Buna dimineata! Nu l-am auzit aseara cand a ajuns. Eram obosita. Sunt mai mereu obosita in ultimul timp. Abia ma trezesc si m-as reculca din nou. De fapt caut sa visez. Sa-mi termin visele incepute.
Ce mai faci? Il privesc lung, usor nedumerita. Nu-i raspund. Ma simteam ca la servici, unde in graba ne salutam si ne intrebam acelasi lucru de ani de zile, fara a ne opri din mers ca nu cumva celalalt sa si raspunda.
Azi insa m-am oprit. M-am oprit ca sa-i pot da un raspuns. Ma privea. Ma privea insa fara sa ma vada. Era dezorientat. Astepta sa se intample ceva.
Eu am sa plec ! De fapt am plecat deja. Am devenit din nou doar eu, nu mai suntem doi. Hai sa ne redam libertatea. De despartit, ne-am despartit deja. Ochii tai nu ma mai mangaie, suntem doar doua suflete intr-o casa care s-au saturat sa viseze impreuna. In taina a luat-o fiecare pe drumul lui.
Mie nu-mi mai place de noi. Parca nici nu mai pot sa te ascult. De fapt nici nu vreau. Nu mai vreau nimic. Nu de la tine. Vreau sa plec.
Dar ce sa mai incercam? De ce? Tu nu vezi ce departe sunt lumile noastre ? Eu nici macar nu mai vreau sa incerc. Nu vreau sa incep sa te modelez in mainile mele. Mi-am promis sa nu fac asta cu nici un om. Oamenii nu se schimba. Oamenii iti plac sau nu. Restul e amagire.
Sa stii insa ca nu regret nimic. Am sa pastrez o buna parte din amintiri. Mi-ai aratat un decor pe care ochii mei nu-l vazusera. M-ai invatat sa ofer oamenilor mai mult decat se asteapta. M-ai invatat sa nu iau in gluma niciodata visele celorlalti. Cu tine am invatat ca desi oamenii zambesc si plang in aceeasi limba, uneori avem prea mare nevoie de a noastra. Am sa-mi amintesc mereu toate astea.
M-am ridicat si i-am zambit.
Acum am sa plec. Nu vreau sa vii dupa mine. Prefer chiar sa nu o faci. N-am sa ma intorc. N-am sa ma intorc pentru ca oamenii cand nu-si mai corespund se lasa liberi. Doar cei ce se iubesc trec peste toate. Doar ei pot sta ore intregi fara a-si spune vreun cuvant. Ei pot pleca singuri. Ei pot pleca in doi si isi vor ajunge unul altuia. Ei stiu sa-si daruiasca timp. Pentru ca timpul e un dar si se ofera. Doar un om care iubeste poate sta cu sufletul in palme in fata unui alt om.
Nu. Nu vreau vreun raspuns. Te rog nu spune nimic. Lasa-ma sa plec. Ai dreptul sa fii suparat si te inteleg. Insa nu ai dreptul sa fii rau. Te rog nu mai spune nimic. Da-mi doar aripile inapoi!
Anca Biris

Lasa un comment

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s